Echtscheidingsbemiddeling

Gespecialiseerde echtscheidingsbemiddeling
Ook bij u thuis!

Een scheiding is nooit makkelijk. Het is een ingewikkeld en emotioneel zwaar proces. Het is dan ook vaak erg moeilijk om, nadat het besluit te gaan scheiden genomen is de zakelijke en praktische afhandeling op een voor beide juiste manier zelf te regelen. Ook komen er vaak heftige emoties om de hoek kijken die dit alles alleen nog maar lastiger maken. Iemand die dit proces in goede banen kan leiden is dan precies wat u nodig heeft.

Dat is waar Meijer & Sarin Advocaten u mee van dienst kan zijn! Wij bieden u een totaaloplossing op maat waardoor  u zich  bezig kunt houden met zaken waar het écht om gaat.

Het traject stap voor stap:

Op de eerste bijeenkomst zal de advocaat met u om tafel gaan om in alle openheid de gang van zaken te bespreken en afspraken te maken over uw wensen aangaande het te volgen traject, zodat samen tot de beste oplossingen voor u beiden en eventueel uw kinderen gekomen kan worden. U kunt hierbij tevens kiezen voor het opstellen van een ouderschaps-plan.

Samen met de advocaat wordt deze fase afgerond, middels de opmaak en tenslotte de ondertekening van een echtscheidingsconvenant. Hierna zal de advocaat namens u beiden de juridische stappen ondernemen teneinde het huwelijk ook formeel te kunnen ontbinden.

Wij bieden desgewenst ook nazorg en ouderschapsbegeleiding in de fase na de scheiding.

Het gehele proces verzekert u ervan dat u op een onpartijdige manier wordt geholpen bij het zoeken naar wat u beiden wilt, zonder dat financiële, juridische en fiscale zaken uit het oog worden verloren. Zo kan uw scheiding transparant, volgens uw wensen en binnen korte tijd geregeld worden.

Wij werken samen met financieel adviseurs en kindercouncelors.

Wij streven ernaar om de dienstverlening zo kort mogelijk te houden en gaan ervan uit dat de gesprekken en het juridisch regelen van uw scheiding ongeveer 10 uur in beslag nemen en inclusief de echtscheidings-procedure ongeveer 8 weken zal duren.